OB U19 status med Kim Engstrøm

OB’s forsvarende U19-danmarksmestre kunne lørdag tage hul på forårssæsonen ude mod Brøndby IF. En forårspræmiere der har ladet vente på sig grundet Corona-restriktionerne. Der har dog ikke været stille angående klubbens U19-mandskab henover vinterpausen. Et kort oprids af de største nyheder er forlængelsen med U19-træner Kim Engstrøm til 2024, et aflyst UEFA Youth League, samt et omtalt skifte, hvor angriberen Valdemar Kwasniak byttede OB’s stribede trøje ud med Brøndbys gule trøje.

I forhold til sidstnævnte nyhed fik han ophævet sin kontrakt med OB, da de to parter ikke kunne blive enige om en forlængelse, og OB ikke kunne stille garanti for Superligafodbold. Da en forlængelse ikke længere var en mulighed, var der ingen perspektiver i at holde ham i klubben kontrakten ud, og OB med stor sandsynlighed ikke ville benytte sig af ham i foråret. Derfor kunne han i stedet skrive en 2-årig ungdomskontrakt med Brøndby, der dog heller ikke har garanteret ham spilletid på Superligaholdet. I forbindelse med skiftet til Brøndby kunne man via Tipsbladet.dk få fornemmelsen af at Brøndby havde snuppet ham i OB, men den virkelige historie er nok nærmere en afvejning fra OB’s side af at man ikke kan få alle igennem systemet, og man lige nu har en større tro på andre akademispillere som f.eks. Jakob Breum, og derfor ikke ville strække sig alt for langt økonomisk for at holde på Valdemar Kwasniak.

Det er for i øvrigt ikke et særsyn at se en spiller skifte fra OB’s akademi til Brøndbys ungdomsafdeling i disse år. Således har det også været tilfældet med Andreas Eriksen (Christian Eriksens fætter), der efter tiden i OB og Brøndby’s ungdomsafdeling nu er at finde på SønderjyskE’s U19-hold, mens Anton Bisgaard også tog skiftet fra OB U19 til Brøndby U19, men i dag spiller i Tarup-Paarup.

Om det var et sportsligt skridt op eller ned for Valdemar Kwasiniak kunne OB U19’s forårspræmiere give en indikation af. Her tog nr. 10 i U19-ligaen fra Brøndby imod OB, der var placeret på en 6. plads inden dagens kamp. Foruden afgangen af Valdemar Kwasiniak, så er OB’s U19 topscorer i denne og forrige sæson, Rasmus Nissen, også gledet ud af kamptruppen henover vinterpausen. Det skyldes at der kun må benyttes to ældre kontraktspillere på U19-holdet i hver kamp. I forårsåbneren mod Brøndby var det anfører Tarik Ibrahimagic og midterforsvareren Christian Vestergaard, der satte sig på de to pladser. Derudover har OB U19 også sagt på gensyn til midterforsvaren Daniel Obbekjær, der har ladet sig udleje til SPAL Primavera mandskab for det næste halve år.

Det betød at en del ændringer i startopstillingen til kampen mod Brøndby ift. efterårets sidste kamp mod Silkeborg i U19 ligaen. OB stillede op i en 3-5-2 (med bold) / 5-3-2 (uden bold):

Magnus Nielsen (16) – Mathias Brems (19), Christian Vestergaard (19), Jonathan Khemdee (18), Robin Østrøm (18), Lasse Skøtt (19) – Anton Stage (19), TarikIbrahimagic (19), Max Ejdum (17) – Simon Skøtt (19), Luca Kjerrumgaard (18)

En formation der kan variere for OB’s U19-hold, når man tager et kig over hele den igangværende sæson. 817 spurgte U19-træner Kim Engstrøm hvad der definerer OB U19’s startformation.

Det afhænger til dels af hvem der er til rådighed. Det er klart når vi har tre så gode stoppere som vi har i dag (red.: Østrøm, Khemdee og Vestergaard), og som alle tre har været inde omkring førsteholdet, så synes vi det giver mest mening at spille med de tre. Men vi kommer også til at veksle fremover, fordi vi har en tanke om at Robin Østrøm godt kan komme til at spille 6’er på et tidspunkt. Så det kan godt være at vi kommer til at udfordre ham lidt, og så i stedet gå over til en 4-mands bagkæde i nogle kampe.

Undervejs i kampen i dag er det også fleksibelt ift. at Lasse Skøtt er mere offensiv end Mathias Brems (red.: hhv. højre og venstre back), så nogle gange ligner det måske mere 4-4-2. Vi vil gerne at have at Lasse går lidt højere i presset, så vi laver en skævvridning af holdet.

OB endte med en 2-1 sejr mod Brøndby efter to forskellige halvlege, hvor den første var chancerig og gav tre mål, mens den anden blev mere fysisk betonet og ikke resulterede i yderligere mål. Kim Engstrøm opsummerede kampen således:

– I første halvleg lykkedes vi med det vi rigtig gerne ville. Vi vidste at Brøndby ville få skævvredet deres holdt lidt, hvor deres venstre back ville trække meget ind i banen, hvilket kunne give os en masse rum til at løbe den anden vej. Så vi vidste at vi kunne straffe dem på omstillinger. Så vi ville egentlig gerne acceptere at de havde bolden og så kunne vi løbe nogle omstillinger. Det var også den måde at Luca lavede det andet mål på. Vi burde egentlig have lavet lidt flere mål i første halvleg. Deres mål (red.: af den tidligere OB’er Valdemar Kwasniak) sidst i første halvleg gav dem noget momentum de tog med til 2. halvleg.

I anden halvleg blev for meget “at krige den hjem”. Vi glemte at holde fast i bolden. Det var fint at vinde, men anden halvleg blev mere forsvaret hjem. Vi gav dog ingen store chancer væk.

817 bemærkede at der var udskiftning på målmandsposten, hvor den normale U19-keeper Marcus Alstrup ikke var med fra start i dag, hvilket havde givet plads til 16-årige Magnus Nielsen.

Ja, Marcus har været ude med en skade og var først fuldt med igen for fjorten dage siden. I dag gjorde Magnus det rigtig godt, og han viser at vi også i ham har en rigtig dygtig målmand. Vi vil gerne have et kompetitivt miljø, så der altid er konkurrence imellem dem og vi så kan vurdere hvem der kommer til at stå kampene ud fra træning og dagsform.

Er der nogle spillere udover de to målscorere, Luca Kjerrumgaard og Simon Skøtt, du vil fremhæve for deres præstation i dag?

– Jeg synes Tarik bandt vores hold godt sammen. Man kunne godt se at han tog lidt ekstra ro på bolden og traf den rigtige beslutning for holdet, når det var nødvendigt. De to målscorere arbejdede sindssygt hårdt i første halvleg, og så havde vi Max Ejdum fra U17 med for første gang, som også har trænet med de to sidste måneder, og gjorde det rigtig fint i dag. Men alt i alt var det holdet der vandt den i hjem.

Med sejren over Brøndby rykkede OB op på en foreløbig 4. plads i U19-ligaen.

OB lagde fra land i foråret med en 2-1 sejr ude over Brøndby IF i U19-ligaen. (foto: Asser Vittrup Nielsen).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *