Vejle-OB (nedtakt)

OB skulle på en af superligaens dårligste baner forsøge at gøre op med deres “jyde-kompleks” og spille sig tættere på top 6. I 16 forsøg har de nu ikke vundet en betydende kamp vest for Lillebælt. Thrandarson fik sin første startplads i denne superligasæson, mens Okusun endnu en gang var bænket, ligesom det var tilfældet for Sabbi. Det blev en meget uskøn affære, hvor OB ikke skabte noget som helst og måtte se sig slået med 2-0 i Vejle.

Pluslisten (Med hjælp fra OB-sympatisører på Twitter, da undertegnede havde svært ved at finde OB-plusser)

– “Kampen blev fløjtet af”

– “Vi er en kamp nærmere sæsonafslutningen”

– “At der var lukket for tilskuere”

– “Michelsen skal roses for den taktiske disposition, han ramte i dag: Antallet af spillere i startopstillingen”

– “Flere af de ringeste spillere har korte kontrakter”

– “OB har ikke superligaens ringeste bane”

Minuslisten

– OB formåede ikke at komme frem til afslutninger mod Vejle

– Manglende kvalitet i pasningerne

– Oliver Christensen var tilbage på sit tidligere lave niveau i spillet med fødderne

– Alt for statisk OB-spil, hvor der manglede offensive løb.

– Offensivt træffes for mange forkerte beslutninger

Karakterer

Oliver Christensen 4

Var stort set chanceløs på de to Vejle-mål. Okay indgreb i luftspillet. Fandt ikke de store redninger frem mod Vejle. Meget dårligt målspark i første halvleg, der var tæt ved at blive farligt. Upressede bolde udover sidelinjen i 2. halvleg.

Oliver Lund 2

Oliver er lidt af fanyndling på baggrund af hans person og indstilling. Og det skal han holde fast i, for han vinder nok ikke mange fanhjerter på sine offensive aktioner. I dag blev det bedst eksemplificeret, da han lavede en flot bolderobring, og fik alt den plads og tid han kunne ønske sig på kanten af feltet. Den brugte han til at slå et af de dårligste OB-indlæg i sæsonen, hvilket ikke siger så lidt. Derudover havde han store udfordringer med at holde sine markeringer kampen igennem.

Jeppe Tverskov 7

Måske OB’s mindst dårlige spiller mod Vejle? Lavede flere gode indgreb indledningsvist, hvor han timede sine tacklinger på de helt rigtige tidspunkter. Var stærkt medvirkende til at man så meget lidt til Vejle-profilen Wahid Faghir.

Alexander Juel Andersen 4

Det meste foregik omkring Tverskov, når bolden skulle spilles frem. Spillede det sikre defensivt og gjorde det fint, men har fortsat for mange fejl i sit forsvarsspil over en hel kamp.

Ryan Johnson Laursen 2

Det er svært at få øje på Ryan Johnson Laursens spidskompetencer. Han er og skal være en offensiv back på OB-holdet, men mod Vejle kom der igen meget lidt fra ham.

Aron Elis Thrandarson 4

Lidt overraskende have OB’s islænding fundet vej til startopstillingen. Kom fornuftigt fra start, hvor han både havde gode defensive og offensive aktioner i kampens indledning. Mange af OB’s dødbolde skulle ende i hans hoved i Okusuns fravær. Det lykkedes kun delvist. Forsvandt ud kampen, og kommer ikke til at starte inde, når Kløve er tilbage.

Jens Jakob Thomasen 7

Sammen med Jeppe Tverskov OB’s mindst dårlige markspiller. Tog ansvar og forsøgte sig med flere fine afleveringer. En rigtig god 1. halvleg fra ham, men faldt i niveau sammen med resten af OB-holdet i 2. halvleg. mod Vejle Forsøgte at vende spillet, aflevere gennem kæderne og komme til afslutninger. Flere gode afleveringer og kun en enkelt alvorlig fejlaflevering, hvilket man må tage med, når man prøver at slå de afgørende afleveringer. Hans medspillere tog dog få gode løb for ham, og dermed blev det hele meget statisk.

Janus Drachmann 7

Det var ikke på den centrale midtbane OB tabte kampen mod Vejle. Her var OB-holdet i fin balance, hvilket OB’s anfører var stærkt medvirkende til. OB og Drachmann vandt flest dueller i kampens indledning, og virkede til at have et lille fysisk overtag over Vejle. Lagde nogle fine hjørnespark, der dog aldrig blev rigtig farlige.

Mart Lieder 2

Det er svært at finde de positive superlativer frem, når linjerne falder på Lieders indsats mod Vejle. Han skal roses for flere gode løb, og han kommer en del med i spillet. Derfra går det meste galt. Relationen til Jebali fungerede ikke så godt, og vi så flere misforståelser dem imellem. Når han fik bolden, tog han oftest de forkerte beslutninger, som da han ene mand forsøgte at angribe mod mål med fire vejle-spillere foran sig. Indimellem får man den mistanke at han spiller mere for sig selv end holdet.

Issam Jebali 2

Startede som vanligt med at tage stort ansvar og søge ned i banen for bidrage til det opbyggende spil. Brugte sin fysik marginalt bedre en Mart Lieder, men skal også blive bedre til at vælge de simple løsninger, når banen er som den er. Intentionerne er gode, og han gemmer sig ikke, når det ser svært ud, men beslutningerne og slutproduktet var for dårlige mod Vejle.

Moses Opondo 2

Efter et par gode præstationer, så det igen skidt ud med Opondo mod Vejle. Hans fornemme mål mod FCM i pokaltuneringen står efterhånden som en “outlier”, mens afslutninger mod Vejle desværre vise det vi har set mest af fra hans side i OB. Manglende kvalitet i slutproduktet. Han skal bidrage med meget mere offensivt end han gjorde mod Vejle, hvor bundniveauet i flere aktioner var alt for lavt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *