OB-AGF (nedtakt)

På en vanskelig bane formåede OB endelig at få point mod AGF. Det blev en jævnbyrdig affære uden de helt store chancer. OB havde rotereret ift. torsdagens pokalkamp, således at hverken Oliver Lund eller Kasper Larsen var at finde i startopstillingen. Det var i øvrigt første gang at Kasper Larsen ikke startede inde i indeværende superligasæson.

Pluslisten

– OB kunne rotere flere mænd uden at det påvirkede kvaliteten

– Troels Kløve med flot første halvleg

– Endelig en kamp, hvor Gribben ikke er OB’s Man of the Match

– OB med fysisk overskud til at lægge pres på AGF i kampens afslutning

– Clean sheet og få store chancer givet væk

Minuslisten

– Mart Lieder virker til ikke at kunne blive forløst i OB

– Skabte få store chancer som hold

Karakterer

Oliver Christensen 7

Oftest blandt OB’s bedste, hvis ikke den bedste. Trods endnu et clean sheet (fjerde i denne sæson), så havde han ikke det helt store at lave mod AGF. Var klar, når det blev aktuelt med sikre indgreb på skud udefra og på hjørnespark.

Robin Østrøm 7

OB’s forsvarstalent, der kom til klubben fra B93 for lidt et års tid siden, kan vise sig at blive fremtidens mand i det fynske forsvar. Han havde fået pladsen fra start mod AGF og greb den godt. Trods hård modstand i form af bl.a. Patrick Mortensen spillede han på et højt niveau og en med en lille fejlmargin. Udover de defensive kvaliteter i bl.a. duelspillet, går han fint med i det opbyggende spil. Et stort 7-tal.

Jeppe Tverskov 10

Der var bange anelser, da OB’s viceanfører udgik i pausen mod FC Nordsjælland. Dt viste sig dog at være en planlagt udskiftning, hvorfor han var med igen mod AGF. Foruden gode defensive indgreb, så bidrager han som en trussel på OB’s egne dødboldsituationer. Er ved at genfinde tidligere sæsoners høje niveau. Havde stor andel i OB’s gode defensive organisering mod AGF.

Ryan Johnson Laursen 7

Sikker defensivt, men svære konditioner for at bidrage offensivt. Tog dog alligevel sine offensive løb, mens banens beskaffenhed gjorde det svært at slå tidlige indlæg. Spillede i stedet sikkert og løste sin opgaver fint.

Alexander Juel Andersen 7

Alexander Juel Andersen var ligesom resten af OB’s defensiv meget sikker mod AGF. Som Michael Hemmingsen formentlig ville udtrykke det, så er han en mand, der kan løse sine opgaver. Han gør heller ikke med udover det, men det er der formentlig heller ikke lagt op til, hvorfor det ikke må forventes. Holdets mand, der kommer til at få meget spilletid i foråret, hvis han fortsætter som mod AGF.

Janus Drachmann 7

OB’s måske bedste dødboldspecialist, slog bolde af varierende kvalitet. Derudover sørgede han for balancen på et OB hold, der ikke blev fanget i dumme omstillinger mod AGF som man så det senest mod FC Nordsjælland.

Ayo Simon Okusun 7

Der er høje forventninger til Okusun i OB’s hjemmekampe, hvor banen lægger op til nogle af de styrker OB’s 1,97 cm høje midtbanespiller har. Men mod AGF blev han for en sjældens gang skyld oftest matchet i hovedspiller. Det var den talentfulde Hausner fra AGF, der havde succes med at tage duellerne mod Okusun. Dog skal det også siges at han tager meget fokus fra sine medspillere, hvorfor en spiller som f.eks. Tverskov måske får mere plads på dødbolde grundet Okusun tilstedeværelse.

Troels Kløve 10

Kløve havde et mere defensivt udgangspunkt mod AGF. Det klædte OB’s løbestærke altmuligmand. Hans første halvleg var noget af det bedste han længe har præsteret i OB-trøjen. Laver ofte det sorte arbejde, der ikke bliver værdsat tilstrækkeligt af den gennemsnitlige TV-seer. Mod AGF var præstationen i specielt første halvleg dog så iøjnefaldende, at vi godt tør kåre ham til OB’s bedste.

Mart Lieder 2

En kort opblomstring i OB’s comeback mod AaB i efteråret kan ende med at blive højdepunktet i Mart Lieders OB-karriere. Havde fået genvalg til startopstillingen ift. seneste superligarunde, men var ikke i nærheden af at gribe den. Det meste med Lieder involveret bliver ikke frædiggjort og ender uforløst. Tager indimellem fine løb, men har ikke samme fysisk styke som Jebali eller direkte stil som Hyllegaard. Kan lidt af det hele, men intet af det rigtig godt. Et fint hovedstød i anden halvleg, men ellers er det svært at få øje på de momenter i spillet, der indikerer at Lieders gennembrud i den stribede trøje venter forude.

Issam Jebali 7

Jebali blev hevet ud efter en times tid. Det vakte lidt utilfredshed. Men når man har hevet et rødt kort i frustration tidligere på sæsonen, så var det måske ikke så dumt set af Jakob Michelsen mo et AGF-hold, der også kunne tirre OB i dag. Spillemæssigt var dog ikke med at udsætte på Jebalis præstation omend han faldt lidt i niveau i løbet af kampen. Tog dog stort ansvar og initiativ igen mod AGF.

Moses Opondo 7

OB’s målscorer fra pokalkampen mod FC Midtjylland formåede ikke at bringe sig selv i lignende afslutningspostioner mod AGF. Stor fight i duellerne, god positionering og løbevillighed uden bold trækker dog op hos den hårdtarbejdende midtbanemand fra Uganda.

Denne gang græstæppet stadig så normalt ud på Nature Energy Park. (Foto: Simon Voetmann).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *