FCN-OB (nedtakt)

FC Nordsjælland tog i mod OB på en af de få baner i Superligaen, der er rangeret dårligere end Nature Energy Park. På kunstgræsset i Farum skulle de to pressede mandskaber mødes i en duel, der for taberens vedkommende sandsynligvis også ville betyde farvel til ambitionen om top 6. Den duel kom OB bedst ud af, da de efter en god kamp kunne se tilbage på en sikker 2-0 sejr.

Pluslisten

– OB satte sig på kampen fysisk, og vandt flest dueller og 2. bolde

– Tredje clean sheet i sæsonen

– Lidt oprejsning til Mads-Frøkjær, der kom ind og lavede en flot assist

– Super-subben, Mikkel Hyllegaard, øger konkurrencen blandt de forreste i OB-truppen

Minuslisten

– Fik ikke lukket ordentligt ned for Kameldeen

– Blev fanget i omstilling på egen dødbold

– Mangler stadig en kontinuerlig målscorer (1. angriber)

Karakterer

Oliver Christensen 7

Der kom en del afslutninger på OB-målmanden, men de fleste sad lige på ham. Det tog han sig til gengæld pænt af, og gav kun få returer, der dog aldrig blev farlige. Udmærket spil med fødderne.

Oliver Lund 7

Der gik ikke meget igennem OB’s venstre forsvarsside, hvor Oliver Lund dækkede godt af. Indimellem havde han også selvtillid nok til at holde bolden i spil, fremfor at dække den af. Solid præstation.

Jeppe Tverskov 10

OB’s næstmest scorence superligaspille i denne sæson skal findes i midtforsvaret. Desværre holdte han kun en enkelt halvleg, hvorfor det er et spinkelt grundlag at bedømme ham. Men et godt løb og et flot hovedstød, førte til OB’s hurtige føring. Defensivt stod han stabilt, og var meget sikker i sine indgreb.

Kasper Larsen 7

Kasper Larsen så ikke god ud i den seneste kamp mod Lyngby, men fik spiller sig op på kunstgræsset. Han var dominerende i hovedspillet, og blev ikke løbet i ryggen som i den seneste kamp.

Alexander Juel Andersen 2

Til Juel Andersens forsvar skal det siges at han stod overfor en af superligaens bedste 1-mod-1 spillere. Han kunne også godt have ønsket sig mere opbakning i flere situationer. De fleste FCN gennembrud kom i hans side. Kameldeen kunne både få lov at slå flade indlæg eller trække ind i banen og afslutte. Det var i højere grad Kameldeens uskarpe afslutninger end det var Alexander Juels fortjeneste at det aldrig blev farligere i dag. Offensivt bidrog han ikke med meget, og havde enkelte skæverter i opspillet.

Janus Drachmann 7

OB’s måske bedste dødboldspecialist, slog et perfekt hjørnespark, der førte til føringsmålet. Vandt flere duellere centralt, så FCN i stedet måtte forsøge sig over kanterne. Kloge, afventende tilbageløb, når OB var i undertal på FCN-omstillinger. Stærk præstation af anføreren.

Ayo Simon Okusun 7

Okusun var ikke den mest iøjnefaldende i dag, men spillede en klog kamp. Mod kampens afslutning opgav FCN-spillerne indimellem at gå op i hovedstødsdueller med ham, da han var helt suveræn. Han skabte meget plads til bl.a. Mart Lieder, da han tiltrak sig en til to mand konstant.

Troels Kløve 7

Når han forsøger sig med simple fremadrettede afleveringer, mislykkes det ofte. Han havde bl.a. muligheden for at sætte en fri Mart Lieder op i en OB-omstilling, men fik givet afleveringen for meget. Kæmpede som altid bravt og løb solen sort, men det trak ned at han som en af de tre forreste ikke bidrog med mere offensivt. Får dog forhindret en farlig FCN-omstilling, da han i samarbejde med Drachmann afventer og minimerer fordelen af et FCN-overtal.

Mart Lieder 4

Lieder var tæt på at score, men var løbet i offside. Det var helt tiden lige ved og næsten for OB’s hollandske angriber, der havde fået chancen i Sabbis karantænefravær. Var med i meget, men fysisk for let at vælte omkuld. Ellers manglede han lige den sidste teknik, for at kunne tage bolden med i løb. Gode løb, men dårligt boldspil.

Issam Jebali 7

Jebali blev hevet ud af pausen i den seneste kamp mod Lyngby. Det så ikke ud til at have påvirket hans selvtillid. Han spillede med vanlig opportunisme, og lykkedes med mange ting. FCN-spillerene havde meget svært ved at pille bolden fra ham, og han var en rigtig dygtig opspilsstation for OB. Stærkt medvirkende til at give meget plads til Mart Lieder, der dog ikke kunne udnytte pladsen til fulde.

Moses Opondo 4

Laver meget af det sorte arbejde, der er svært at få øje på, hvis ikke man specifikt holder øje med netop ham. Leverer et kæmpe løbearbejde, men kommer ikke med i spillet på samme måde som hans to midtbanekollegaer i form af Okusun og Drachmann. Det virker ofte lidt uforløst, når Moses spiller, da han har en masse energi, der måske ikke altid bliver brugt til de rigtig løb.

OB-spilleren kunne juble, da Mikkel Hyllegaard cementerede OB-sejren over FCN med sit mål til 2-0. Foto: Asser Vittrup Nielsen

2 kommentarer til “FCN-OB (nedtakt)”

    1. Og han er også blevet hevet fra et 4- til et 7-tal efter jeg har genset kampen og lyttet til en masse gode argumenter. Dermed en af banens bedste OB’ere. Tak for feedback 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *