Emmanuel Sabbi: Det handler om den kommunikation, der er mellem mig og dommerne.

Sabbi: Min far har kastet fodbolde efter mig, siden jeg kunne gå
OB’s amerikanske kantspiller, Emmanuel Sabbi, fik karrierens første røde kort mod Lyngby BK. (foto: obdk)

I forårspræmieren mod Lyngby fik Emmanuel Sabbi sit fjerde og femte gule kort for OB. Det betød samtidig at han måtte forlade banen i kampens 68. minut, hvor kampens dommer, Mikkel Redder, præsenterede Emmanuel Sabbi for sit første røde kort i dansk fodbold. Derfor står han nu noteret for 23 gule kort og et rødt kort i 91 superligakampe. Siden gav Emmanuel Sabbi et interview til bold.dk, hvor han udtrykte frustration over flere kendelser i kampen. Derudover påpegede han i selvsamme interview en følelse af forskelsbehandling i dansk fodbold:

– Jeg ser mange Superliga-kampe og mener, at visse spillere ofte er i dommernes søgelys, for eksempel FCM’s Frank Onyeka. 

– Jeg føler, at der ofte bliver dømt frispark begået af udenlandske spillere, som også får kort for mindre forseelser. Jeg ønsker bare, at der skal være fair play for alle og bedre kommunikation, sagde Sabbi til bold.dk.

Disse udtalelser har vakt opsigt flere steder. Blandt andet på Twitter, hvor tidligere topdommer og nuværende fodboldstatistiker, Benjamin Leander, på sin Twitter-profil har gennemgået de forseelser Emmanuel Sabbi har været involveret i 20/21-superligasæsonen, og er kommet frem til konklusionen:

– 2 spillere har lavet mindst to frispark på Sabbi i samme kamp. Begge spillere har fået gult kort. Sabbi selv begår udelukkende åbenlyse frispark og bliver ikke forfordelt.

Hvad er op og hvad er ned? 817 har taget en snak med Emmanuel Sabbi for at finde ud af om hvordan han ser på det røde kort, og om han stadig står ved sine udtalelser i interviewet med bold.dk.  

– Jeg synes stadigvæk, at det røde kort var hårdt, når man ser på de to gule kort samlet set. Det andet gule kort kan han godt give, fordi jeg kommer i høj fart, men samlet set føler jeg, at det er hårdt, at jeg fik rødt kort.

– Jeg skal lære af det, og jeg skal selvfølgelig ikke satse så meget i en tackling det sted på banen, når jeg bærer rundt på et gult kort – uanset om jeg synes, det var rigtigt eller ej. Jeg satte mine holdkammerater i en dårlig situation, og det er jeg rigtig ked af.

Du udtaler i interviewet til bold.dk at du føler der er en hårdere linje overfor udlændinge i superligaen. Handler det om alle udlændinge eller en bestemt gruppe?

– Selvfølgelig bliver der ikke dømt frispark mod mig, bare fordi jeg er udlænding, og nej, det handler ikke om en bestemt gruppe udlændinge.

Føler du dig misforstået i interviewet med bold.dk eller er der noget du ønsker at tilføje?

– Mange gange har jeg svært ved at få en begrundelse fra dommeren for, hvad det er, jeg har gjort forkert, når jeg begår et frispark, og derfor kan jeg være uforstående over, at det bliver dømt. Jeg har ikke noget problem med dommerne, men i kampene er det svært for mig, når jeg enten bliver ignoreret eller bedt om at tie stille, når jeg spørger dem om, hvad jeg har gjort forkert.

– Når jeg ikke kan få en forklaring i kampene, gør det, at jeg nogle gange slet ikke forstår, hvad jeg har gjort forkert, og det gør, at jeg har sværere ved at lære deres linje at kende i løbet af en kamp, og det frustrerer mig.

– Så̊ det handler ikke om, at dommerne dømmer hårdere, fordi jeg er fra udlandet. Det handler om den kommunikation, der er mellem mig og dommerne i en kamp. Det gør nogle gange situationerne uforståelige for mig, og det gør, at jeg nogle gange bliver frustreret over det.

Hvordan har dine holdkammerater og staben reageret på din udvisning?

– Det er følelsesmæssigt hårdt at få rødt kort, fordi man føler, at man svigter sit hold. Det røde kort i går var det første for mig i min karriere, og jeg er utrolig skuffet over, og at jeg gjorde det sværere for resten af holdet mod Lyngby.

– Alle på holdet har været utrolig gode ved mig. Vi har selvfølgelig talt om det, og vi støtter hinanden. Vi er et hold, når vi vinder, og vi er et hold, når vi taber. Så vi ser alle sammen frem mod den næste kamp, hvor jeg er sikker på, at mine holdkammerater kan levere, hvad der skal til for at vinde.

Næste kamp for OB bliver mod FC Nordsjælland på søndag kl. 14.00, hvor de må klare sig uden en karantæneramt Emmanuel Sabbi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *