OB’s trænerkandidater

Når superligasæsonen 20/21 bliver til 21/22 bliver det med en ny mand i cheftrænersædet i OB. Det kunne klubben melde ud i dag, da det stod klart at Jakob Michelsens nuværende kontrakt ikke ville blive forlænget. Således kan spekulationerne om hvem der skal overtage cheftrænerposten i Ådalen begynde. I forlængelse af de indikationer 817 har observeret, følger her vores bud på hvem der potentielt kunne være inde i overvejelserne som ny cheftræner i OB.

De indikationer vi har fået indtil nu baserer sig på de trænerrygter, der har nået medierne. Det vil sige Jacob Neestrup, Jess Thorup, Brian Riemer og Jens Gustafson. Det er et felt der spænder bredt, hvorfor det på baggrund af de fire navne er svært at kategorisere en kommende cheftræner. Fælles er dog at det er nordiske navne, hvorfor det må fodmodes at det er disse nationaliteter OB primært kigger efter. Derudover synes stor cheftrænererfaring ikke at være et ultimatum.

Dertil kan lægges sportschef Michael Hemmingsens udtalelse om at “OB skal arbejde hårdere” og klubbens officielle pressemeddelelse, hvori der om ønsket til en ny cheftræner står skrevet “en trænerprofil, der kan skabe mere stabilitet og bedre resultater”.

Derudover er det et krav at have pro-træner licens for at kunne træner et hold i Superligaen. Den regel kan der dispenseres for midlertidigt, men har betydet at 817 har fundet inspiration til danske kandidater blandt dem, der allerede har opnået p-licens.

På den baggrund har 817 fundet frem til følgende kandidater.

Niels Frederiksen

Det taler for:

Intet tyder på at Brøndby ønsker at forlænge med deres nuværende træner, hvorfor han står uden kontrakt til sommer. Er fynbo og har leveret stabile resultater for Brøndby. Medmindre en udenlandsk klub kommer på banen, så virker OB som den “bedste/mindst dårlige” tilgængelige mulighed for Niels Frederiksen i Danmark.

Det taler i mod:

OB vil være et karrieremæssigt skridt ned af for Frederiksen. Arbejdet vil være meget forskelligt fra det i Brøndby, hvor han havde en tydelig strategi at skulle eksekvere ud fra og kunne måles op imod.

Bo Henriksen

Det taler for:

Bo Henriksen og Michael Hemmingsen er tidligere holdkammerater. Bo er ledig på markedet. Passer perfekt til Hemmingsens ønske om at OB skal være endnu mere hårdtarbejdende. Vil være et skridt op for Bo Henriksen at blive OB træner.

Det taler imod:

Bo Henriksen har selv bekendtgjort at han ikke kan forestille sig et comeback som cheftræner. Er privat ven med Jakob Michelsen, hvilket formentlig har givet ham et dybere indblik i nogle af de udfordringer der følger med et cheftrænerjob i OB, herunder manglende afstemning mellem budget og målsætning.

Brian Riemer

Det taler for:

Brentfords assistenttræner var ifølge 817s kilder ikke afvisende første gang han hørte om interessen fra OB. God mulighed for at lande et flot første job som cheftræner for en mand, der på nær få kampe for Hvidovre, foreløbigt har ernæret sig som ungdoms- og assistenttræner.

Det taler imod:

Hvis interessen havde været stor nok fra Brian Riemers side, så var partnerne nok allerede nået til enighed, da OB første gang hev fat i ham. Derudover ligger Brentford lige nu på en direkte oprykningsplads til Premier League, hvilket også må øge motivationen til at blive i klubben.

Ole Tobiasen

Det taler for:

Hvis Brian Riemer hare været i spil, så kan der skydes med spredhagl. Dette indlægs bud på “The Odd One” er 45-årige Ole Tobiasen, der til daglig træner Almere i den næstbedste hollandske række. Det gør han i øjeblikket så godt, at holdet ligger til oprykning. Han har P-træner licens og et ønske om at træne på højeste hylde – også gerne i superligaen. Han står for noget af den fysisk betonede spillestil Michael Hemmingsen efterspørger mere af, og er bl.a. meget inspireret af Atletico Madrids udtryk. Han har derudover kontraktudløb til sommer.

Det taler i mod:

Meget afhænger af Almeres forår. Hvis de rykker op, så bliver det sandsynligvis til en forlængelse. Og en cheftrænerpost i Æresdivisionen må være at foretrække over Superligaen.

Poya Asbaghi

Det taler for:

OB har angiveligt udvist interesse for IFK Nörrkopings tidligere mestertræner Jens Gustafson. Hvis han fortsat var aktuel, så ville det have været sandsynligt at han var blevet præsenteret med det samme det stod klart at OB og Michelsen ikke ville forlænge, da han står uden kontrakt. Men det viser at OB også skæver til de nordiske lande i jagten på en ny cheftræner. Et af de varmeste trænertalenter (hvis man fortsat kan kalde ham det) på den nordiske trænerscene er svensk-iranske Poya Asbaghi på 35 år. Han har trods sin unge alder allerede stået i spidsen Dalkurd, Gefle og IFK Göteborg, samt fået tilbuddet fra Barnsley. Han afslog dog sidstnævnte. Derudover er han blevet pokalvinder og nomineret til årets træner i Sverige i 2019. Deler agent med Sander Svendsen, hvorfor der er en forbindelse til OB.

Det taler imod:

Er netop startet som svensk U-21 landstræner. Det vil formentlig brænde nogle broer til det svenske fodboldforbund, hvis han efter et halvt år takker ja til en middelmådig klub fra Danmark. Omvendt er Sverige ikke kvalificeret til det kommende U-21 EM, mens landstrænerjobbet måske også har været en midlertidig løsning for ham efter fyringen i Göteborg.

Boblere: Mike Tullberg, Michael Silberbauer, Mikael Stahre, Jens Gustafson.

Michael Hemmingsen får nok at se til i det næste halve år, hvor sportschefen skal finde manden, der kan løfte OB’s præstationer. (foto: ob.dk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *