817.dk mener: Odense Boldklub bør ikke træne sammen under Corona-krisen

Det har skabt en del opmærksomhed at Odense Boldklub d. 24. marts begyndte at træne i mindre grupper på en lukket bane. Odense kommune har i dag, d. 25. marts, besværliggjort de planer efter at have meddelt at den bane, hvor OB ville have trænet, er ejet af kommunen, og er lukket frem til 13. april.

Divisionsforeningen har i mellemtiden åbnet for, at de danske klubber må træne i grupper med maksimalt otte personer på banen på samme tid.

Så hvis OB kan finde et ikke-kommunalt ejet græsareal står muligheden dem stadig frit for, de indtil nu har mødtes fem spilere og to trænere af gangen. På OB’s egen hjemmeside informerer de således:

– Det er meget vigtigt for alle i OB, at træningen foregår under de anbefalinger og råd, som er givet af vores sundhedsmyndigheder og indenfor de rammer, som Divisionsforeningen har sat op.

Uvisheden i den nuværende situation er stor hos de fleste, men forventningerne er at corona-epidemien fortsat vil udvikle sig og den nuværende lockdown vil fortsætte udover d. 13. april. Lektor på Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet Christian Wejse, der forsker i infektionssygdomme siger således til videnskab.dk:

– De fleste regner med, at corona-epidemien vil vare tre måneder.

Det betyder at den nationalt vil have toppet og være i udfasning til maj. 817.dk har hverken de taktiske, fysiologiske og/eller sociale forudsætninger til at kunne udtale sig om, hvilken betydning det vil have for OB’s spillertrup at annullere de nuværende fællestræninger og istedet fortsætte selvtræningen i en længere periode.

Det har de færreste fordi at den nuværende situation er uden fortilfælde og vi ikke kender varigheden af den. Vi forholder os udelukkende til signalværdien af OB’s beslutning.

Signalværdi er en meget vigtig ting i denne tid. Der gøres flere ting der ikke findes evidens for, men som sender et signal om at situationen tages alvorligt.

Nyere forskning viser, at vedtagelsen af ny lovgivning ikke i sig selv kan ændre samfundet. I stedet bør den blot opfattes som et signal om, hvor den lovgivende magt ønsker, at samfundet bevæger sig hen.

Superligaholdet i OB bevæger sig lige nu imod de opfordringer der kommer fra de øverste myndigheder og tager ikke et samfundsansvar med deres små fællestræninger.

Så det er nu at OB skal være sin position bevidst, vise samfundssind og lade fodbold være fodbold for en tid, og erkende at det ikke var rettidig omhu at begynde at træne fodbold sammen igen og trække beslutningen tilbage.

Det er den klub vi fra 817.dk’s side ønsker at bakke op om.

Banneret med teksten: Hver for sig – men altid sammen.. er det første der møder læseren, når de besøger hjemmesiden ob.dk

*Artiklen er udelukkende et udtryk for skribentens egen holdning og det har ikke været muligt at komme i kontakt med spillere og cheftræner med udtalelser til de små fællestræninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *