Mads Frøkjær-Jensen om U-21 landsholdet og egen udvikling

Mads Frøkjær-Jensen, da han modtager prisen som forårets profil i OB. Foto: Asser Vittrup Nielsen

Mens formbarometeret for fyns bedste fodboldmandskab havde store udsving i sæsonen 19/20, så det anderledes stabilt ud for OB’s egen vestegnsdreng. For lige så snørklet vejen til superligafodbold har været for OB’s 21-årige offensive midtbanehåb, lige så direkte var formkurven, da han endelig nåede OB’s startopstilling. For efter at være lidt inde og ude startopstillingen i løbet af efteråret 2019, var foråret og sommeren en stor personlig succes for Mads Frøkjær-Jensen. Det resulterede i at han ved sæsonens afslutning blev kåret til forårets OB-profil af Stemmer Fra Ådalen. Da sæsonen 19/20 blev til 20/21 var der derfor store forventninger til OB’s nummer 29, men hvordan har han selv oplevet sæsonstarten?

– Jeg er sgu ikke helt tilfreds. Der har været en god kamp (red.: FCK) og så mange bløde mellemvarer. Der har ikke helt været tur i den, men jeg synes også godt jeg kunne have fået et mål mod f.eks. Lyngby, hvis Kløve havde lagt den af til mig i stedet for at jagte et fødselsdagsmål. Det kommer forhåbentligt.

Den positive udvikling så ganske rigtigt ud til at fortsætte, da OB indledte sæsonen mod forhåndsfavoritterne fra FCK . På disse sider kvitterede vi således for hans præstation i 3-2 sejren med karakteren 10 og ordene:

Gadedrengen fra Hvidovre gjorde stort set hvad der passede ham. Foruden to flotte assist, så lagde han også nøgleafleveringen, der satte Skjelvik op til en assist til Jebali. Han må være kommet en del tættere på U-21 landsholdet med den præstation.

Trods hverdagen måske er begyndt at ramme Frøkjær siden den flotte sæsonåbner mod FCK, synes optimismen og selvtilliden dog fortsat at være god behold.

– Jeg har hele tiden følelsen af lige pludselig så brænder jeg helt igennem, men det er klart det har ikke været ligeså godt som i foråret.

– Det kommer forhåbentligt, men de andre hold er også blevet mere bevidste om mig. Det gør også at der er lidt ekstra fokus på mig, og det skal jeg lige vende mig til. Og de andre skal også vende sig til at jeg måske er dækket lidt hurtigere op, så den skal komme lidt tidligere nogle gange.

Hvor modstanderne synes at have fået mere fokus på Frøkjær, gør dette sig ikke gældende for U-21 landstræner Albert Capellas. Således har Frøkjær trods sine fine præstationer i foråret og mod FCK ikke været udtaget til holdet siden sin debut tilbage i januar. Her blev han efterudtaget efter afbud fra Mikkel Damsgaard, og fik en halvleg mod Slovakiet. Foruden udenlandsprofessionnelle spillere, så konkurrerer Frøkjær om en plads i truppen med offensive superligaspillere som Mohammed Daramy, Jesper Lindstrøm og Gustav Isaksen, der alle lige nu er at finde i U-21 landsholdstruppen. Selv ved Frøkjær ikke hvor han står i forhold til at blive en del af den trup, der til næste sommer skal spille U-21 EM.

– Jeg har ikke snakket med eller hørt noget fra ham (red.: Albert Capellas) siden jeg var med i vinters. Jeg må åbenbart have været virkelig ringe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *