OB-FCK

Det blev til en flot 3-2 sejr over FCK i sæsonpræmieren efter en flot første halvleg. Lidt pointer fra kampen.

Pluslisten

 • OB’s presspil i 1. Halvleg
 • OB’s pasningsspil i 1. Halvleg
 • Mange 1 mod 1 udfordringer med succesfuldt udfald
 • Frøkjærs og Jebalis boldbehandling
 • OB’s offensive løb uden bold
 • Koldblodige afslutninger på OB mål
 • Kasper Larsens hovedspil

Minuslisten

 • Flere spillere så trætte ud tidligt i 2. halvleg
 • Jebali og Frøkjær er gode til at holde på bolden, men tager indimellem en berøring for meget
 • For mange lette boldtab i 2. halvleg
 • Oliver Lunds Jesper Olsen, der er lige ved at kost et mål
 • Manglende markering af Wilczek ved FCK’s 1. mål
 • Kommer til at stå for dybt i dele af 2. halvleg

Karakterer

Oliver Christensen – 7

Mange sikre indgreb. Uden chance ved de to FCK-mål. Blev ikke for alvor testet. Var hurtig til at reagere, da Oliver Lund lagde en lidt for kort tilbagelægning. Havde et par skæve udspark, men færre end normalt.

Jørgen Skjelvik – 7

Optrådte i første halvleg med større defensiv disciplin end i store dele af den foregående sæson. Offensivt bidrager han meget og med stor kvalitet. Bedst eksemplificeret med en klog assist til 3-0 scoringen. I 2. halveg ser han dog skidt ud ved FCK’s første mål, hvor han i fællesskab med Tverskov må afgøre, hvem der har ansvaret for den manglende markering af Wilczek.

Kasper Larsen – 10

Efter en svingende start i OB-trøjen er Kasper Larsen ved at have fundet det niveau, der i sin tid sikrede ham en udenlandskontrakt. I hovedspillet er han måske OB’s bedste og overmatchede FCK’s angribere. Samtidig fik han også afværget flere potentielt farlige FCK-situationer ved perfekt timede tacklinger. Den måske bedste kamp for ham i OB-trøjen 2020.

Jeppe Tverskov – 4

OB’s anfører så uheldig ud ved begge FCK’s scoringer. Hvem af Tverskov og Skjelvik der havde ansvaret for at markere Wilczek ved FCK’s første scoring vides ikke, men det så ikke godt ud. Ved FCK’s andet mål vælger Tverskov den forkerte beslutning. Med front mod eget mål forsøger at sparke bolden væk med det resultat at han får spillet Wilczek fri. Uklog beslutning med tank på at der står tre OB’ere klar til også at sparke bolden væk, og de har alle kroppen vendt mod modstandernes mål.

Oliver Lund – 4

De fleste FCK angreb gik igennem OB’s højre side, hvilket måske var et udtryk for at FCK havde udset sig det som OB’s svage punkt. Lund løste dog sine defensive pligter fint, og tog også mange løb med frem. Offensivt blev det dog sjælendt farligt omkring Lund. En fin præstation, der dog bliver trukket ned af en uheldig tilbagelægning, der var ved at kost et mål.

Troels Kløve – 7

OB’s pendant til William Kvist. Hvis man ser bort fra OB’s præmiere mod FCK i den seneste sæson, så løber Kløve sjælendt med prisen som den mest i øjnefaldene spiller på OB-holdet. Han overlader ofte bolden til JJ og Frøkjær, så de kan slå nøgleafleveringerne. Mens han løbepensum med og uden bold giver en masse frihed til de mere sexede spillere på OB-holdet. Således var Kløve den spiller i hele superligaen, der løb flest meter i 1. spillerunde (12.561).

Jens Jakob Thomasen – 10

JJ har lagt en del på fysikken og sit defensive spil. Det kommer til udtryk i flere bolderobninger end tidligere, der samtidig også er et resultat af en god spilforståelse. Offensivt er hans boldbehandlinger og fremadrettede afleveringer en del over gennemsnittet i superligaen. I denne runde blev det så suppleret med et meget flot mål. En lederfigur på det nuværende OB-hold.

Moses Opondo – 7

Opondos første halvleg er noget af det bedste der er set fra ham i OB-tiden. Han viste prøver på hvor mange forskellige facetter han har i sit spil. Retnings skift, duelspil, bolderobninger og pågåenhed. Han var et energibundt, der kom længere frem på banen end normalt, og turde mere end i den foregående sæson. Faldt lidt ud af kampen i 2. halvleg.

Emmanuel Sabbi – 7

Flot debut af OB’s nye spiller. Han tog mange kloge løb og blev sat godt op. Foruden en udfordrende spillestil, der gav mange problemer for FCK-forsvaret, viste han også prøver på hovedspillet. Kom frem til to store chancer, hvor han nok burde have trukket uden om Kalle Johnson på den ene, og have gjort chancen endnu større. Træthed i 2.halvleg og lidt sløset defensivt tilbageløb på FCK’s ene mål trækker ned i den samlede bedømmelse.

Mads Frøkjær – 10

Gadedrengen fra Hvidovre gjorde stort set hvad der passede ham i første halvleg. Nu så vi det endelig mod en bedre modstander, hvilket har været den eneste anke mod forårets OB-profil. Frøkjær nyder godt af at have nogle gode medspillere, der kan gå med i hans spil. Foruden to flotte assists, så lage han også nøgleafleveringen, der satte Skjelvik op til en assist til Jebali. Forsøgte sig også selv med kvalificerede afslutninger. Foruden flot spil med bold, tog han flere gode løb uden bold og gjorde sig spilbar hele tiden. Løb afslutningsvist tør for kræfter, hvilket til sidst i kampen medførte lidt boldtab. Han må være kommet en del tættere på U-21 landsholdet med denne præstation.

Jebali – 12

2 flotte mål og en meget stor arbejdsindsats. Foruden mål, fungerede han som en fremragende opspilsstation, der kunne holde på bolden og give OB ro på i pressede perioder. Meget svært for FCK at tage bolden fra ham. Hans tekniske repertoire kom til sin ret, og i denne kamp var der også et slutprodukt med. Uden sammenligning hans bedste kamp i OB-trøjen, der bør mage megen tvivl om engagement og spillelyst til jorden. Nu bliver det spændende om han kan hæve sit bundniveau fra foråret og præstere kontinuerligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *