Transfersnak (2)

Hvem kommer ud af spillertunnellen til den kommende sæson? (foto: Simon Voetmann)

Der er skruet lidt ned for kildekritikken og op for spekulationerne. Vandrørerne på Sønder Boulevard har således været stor bidragyder til indholdet i følgende artikel.

Opstilling

Hvilken formation skal OB købe ind til? Meget tyder på at OB i den kommende sæson kommer til at afvige fra den foreløbigt mest anvendte opstilling under Jakob Michelsen, 3-5-2. Den primære årsag hertil skal findes i tilgangen af Emmanuel Sabbi. Han skal ikke bruges som angriber i OB, og kan ikke dække kanten i en 3-5-2, da han ikke har sine spidskompetencer i det defensive arbejde. Derfor synes opstillings-muligheder med tre mand fremme mest oplagt med Sabbi på banen. Her vil Sabbi så skulle dække den højre angrebsplads i et tre-mands angreb. Michelsen er pragmatisk anlagt hvad angår opstillinger, så han har ingen ambition om at OB skal sværge til en bestemt opstilling fremover, og klubben køber derfor heller ikke ind til en bestemt opstilling.

Indkøbspolitik

OB har som tidligere nævnt en stor trup, og der skal ikke købes flere trupspillere (eller som kilder tæt på klubben selv definerer det – leverpostejsspillere). For at eksemplificere hvem der tales om her, er det 817.dks bud at vi ikke vil se så mange tilgange i stil med Aron Elís Thrándarson og Alexander Juul Andersen i sommerens transfervindue. Der skal primært hentes spillere ind, der kan gøre en forskel med det samme og løfte holdet i den kommende sæson – spillere med X-faktor.

Need to…

OB skal have en venstreback/wingback. Foreløbigt er Jørgen Skjelvik eneste mand i truppen, der er oplagt til den position. Hvorvidt han er i klubben længere end til årsskiftet, hvor hans lejekontrakt med OB udløber, er fortsat usikkert. Offensivt har det set rigtig fornuftigt ud, mens hans defensive disciplin har været mangelfuld. Skjelvik er i kategorien “løntunge spillere”, hvorfor han skal kunne mestre begge dele.

Den oplagte

Med Marc Dal Hendes skifte til SønderjyskE er en potentiel OB-transfer til denne plads ude af ligningen. I stedet kan der skæves til en anden venstre-back med fortid i FCM. Polske Rafal Kurzawa, der trods Esbjergs nedtur, have et personligt succesfuldt lejeophold i den overståede sæson. Med to lejeophold i FCM og Esbjerg ligner det ikke en fremtid hos hans nuværende ejer Amiens FC. Så med et år tilbage af Kurzawas kontrakt ligner det deres sidste mulighed for at få lidt penge ud af ham. Hans navn er nok varmest i dansk fodbold, hvorfor OB ikke skal frygte konkurrence udefra.

Alternativt er den venstrefodede Søren Reese i overskud i FC Midtjylland. Han bruges dog oftest centralt, hvorfor han ikke virker nær så oplagt og ryger også udenfor x-faktor kategorien.

Langskuddet

Bashkim Kadriis halvårlige ophold i Al-Fateh har ikke været den store succes for nogle af parterne indtil nu. I de forløbigt 8 kampe for klubben har han lavet 0 mål og 1 assist. Han er kun startet inde tre gange, mens Gustav Wikheim oftest tager startpladsen som venstre wing. Saudi Arabien er desuden ikke mere spændende end at han tilbragte karantænetiden ifm. Covid 19 i Danmark. I sin første periode i OB blev han flere gange brugt længere tilbage i venstresiden, hvilket kan være en mulighed for at hente ham tilbage til OB igen. Spørgsmålet er selvfølgelig om han gider at spille på den plads, samt om han ved at vende tilbage til Danmark allerede nu må vinke farvel til en masse penge.

Nice to

Der har været mange skader på 6’er positionen i OB, hvor Janus Drachmann og Jens Jakob Thomasen ikke har kunnet spille kontinuerligt i den foregående sæson. Et supplement hertil, kan derfor være en af de muligheder OB kunne kigge på. Der er selvfølgelig ikke meget X-faktor over den position, hvis det er kun er den type spillere OB er på udkig efter i det kommende transfervindue.

Vi må fortsat forvente at Jakob Michelsen har en del at skulle sige, når det gælder transfers til OB. Derfor er det også nærliggende at se på, hvem der har været blandt hans favoritter tidligere. Her springer Bjørn Paulsen i øjnene som en spiller, der har fulgt ham i både SønderjyskE og blev hentet til Hammarby på hans opfordring. Nu glippede hans nuværende klub, Ingolstadt, oprykningen til 2. Bundesliga, hvorfor et skifte til OB ikke synes mindre sandsynligt . Hertil kommer en kommende familieforøgelse, hvilket i flere tilfælde har bidraget til en hjemadsøgende adfærd for udenlanddanske fodboldspillere.

Deres OB-fremtid synes usikker

Daniel Obbekjær har ikke udviklet sig som håbet, og er røget et godt stykke ned i det fynske forsvarshieraki. Mere konkret synes han udvikling at være stagneret, hvilket forklarer den lange periode uden spilletid i superligatruppen efter han startede inde 1-0 nederlaget mod AaB i efteråret (og blev pillet ud i pausen). Afslutningen på forårssæsonen indikerer at Robin Østrøm er foran Daniel Obbekjær, mens der også er større tro på Christian Vestergaard kan bryde igennem, når han er i fulde omdrejninger igen. Obbekjær CV er meget pænt med mange ungdomslandskampe, et U-19 mesterskab, tidlig superligadebut og prøvetræning i Brighton. Spørgsmålet er om OB vil benytte et af fem alders wild-card til at tage ham med i Youth League-truppen og så booste hans værdi eller om han ryger afsted nu, hvor der er længere til hans kontraktudløb (31.12.21).

Mart Lieder synes heller ikke i kridthuset i Ådalen, hvilket delvist blev forårsaget i 25. spillerunde mod AGF, hvor han var ret utvetydig vedr. sin skade i pausen af kampen. Derfor måtte OB efter 30 sekunder af 2. halvleg bruge et spilstop på at skifte ham ud. Det har ikke øget hans popularitet. Spørgsmålet er bare om man kan få nogle bud på en spiller, der har spillet så lidt, og om han er interesseret i at skifte væk fra Odense, hvor hnas mere succesfulde kæreste spiller for byens håndboldhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *