Pokalheltene fra 2002 – her er de i dag (Karim Zaza)

På sin tidligere hjemmebane skulle OB’s marokkanske ankermand i pokalfinalen 2002 forsøge at leve op til sit ry som Superligaens bedste målmand. Et halvt år forinden havde målmandskollegaerne i danmark givet Karim Zaza stemmer nok til at han vandt det gyldne bur. Han levede både op til forventningerne i pokalfinalen, samt i superligaen, hvor han i de efterfølgende 2 år også vandt det gyldne bur. En bedrift kun Lars Høgh havde opnået forinden. Selv samme Lars Høgh havde en vis andel i Karim Zazas udvikling fra en middelmådig til fremragende superligamålmand. Specielt evnen til at redde straffespark havde Lars Høgh fået udviklet hos Karim Zaza på en sådan måde, at sidstnævnte i løbet af sin superligakarriere reddede 10 ud af 37 straffespark. Han står dermed noteret for næstflest straffesparksredninger i Superligaen efter Jimmy Nielsen (Høghen havde dog en straffesparksredningsprocent på 32 mod Karim Zazas 27). Markoanerens evner i straffesparksituationer nød senere Brøndby og AAB godt af i deres europæiske kampe mod bl.a. Schalke 04 og Celtic FC.

Efter selv at have været i oplæring hos Mr. OB giver Karim Zaza i dag selv tricks og træning fra sig igennem sit hverv som målmandstræner. Relationen til Michael Laudrup gav Karim Zaza det første målmandstrænerjob i Qatar, hvor han fulgte med cheftræneren til Lekhwiya SC i et års tid. Efter en periode tilbage i Danmark hos Vendsyssel FF, var der i starten af 2020 igen bud efter ham fra Qatar, hvor det nu er målmændene i klubben Al-Duahil der nyder godt af ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *