Julius Eskesen om tiden i OB og et muligt comeback

817.dk har taget en snak med den fynske midtbaneelegantier, der efter 41 kampe i den stribede trøje har sluttet sig til den odenseanske køreklub, der på normale hverdage tager turen til SønderjyskE. Hverdagen er dog alt andet end normal for Julius Eskesen, der ligesom de fleste andre er påvirket af Covid-19:

– En typisk dag i corona-lockdown, starter altid op med en kop kaffe og så bare tage sig god tid, for det har jeg normalt ikke i hverdagen. Jeg skal minimum selvtræne en gang med bolden og lave coreprogram (red: styrketræning) hver dag, men der er rigeligt med timer i døgnet til dette.

Den 21-årige odenseaner, der startede med at spille ungdomsfodbold i B 1913, har ingen kontakt med nogen fra staben i SønderjyskE, da truppen er blevet hjemsendt. Derfor består den daglige kontakt primært med holdkammeraterne:

– Jeg snakker en del med AK (red: Anders K. Jacobsen) om træning i hverdagene, men ellers passer jeg primært mig selv i denne tid. Jeg forsøger at være produktiv og få set dokumentar-programmer og læst nogle bøger.

Der bliver dog også sat en del point ind på den lavkulturelle konto i denne tid, indrømmer Julius Eskesen:

– Der sniger sig sgu nok lidt for mange afsnit af Paradise Hotel ind i hverdagen, desværre.

Den megen ekstra fritid har dog gjort det muligt at tage en snak med Julius Eskesen om tiden i OB. En tid der startede lovende, da han som 18-årig debuterede for OB’s superligahold mod Silkeborg IF. To og et halvt år senere var den lovende start afløs af manglende spilletid, hvorfor han måtte skifte væk fra OB i håbet om flere superligaminutter:

– Det er svært at sige med spilletiden. Nogle gange er det små ting der afgør om man spiller. Man kan sige jeg kom fint fra land med Jakob og fik en del spilletid i starten, men så ramte jeg desværre ind i en skade og imens jeg var skadet præsterede holdet på et højt niveau. I kender citatet “Never change a winning team”. Af den grund blev jeg sat lidt ud på sidelinjen. Når du først er reserve kan det være svært at spille sig ind på holdet igen. Især hvis træningerne er taktiske og startelleveren næsten er valgt ugen inden.

Det var dog ikke kun skader på uheldige tidspunkter, der var afgørende for det manglende gennembrud i de fynske striber:

– Det skal siges at jeg ikke var kampafgørende nok – hverken i de kampe jeg spillede eller i mine reserveholdskampe. Men den ro og erfaring det nogle gange kræver i kampafgørende situationer får man oftest af spilletid. Derudover ramte jeg ind i en ny skade og langsomt begyndte spillestilen også at ændre sig til en mere fysisk spillestil, hvilket ikke var med til at gøre det nemmere for mig at komme på holdkortet.

Den nye klub i Sønderjylland er positivt berygtet for dens omklædningsrum. I den fynske ådal har der derimod tidligere været rygter om det mere opdelt omklædningsrum. Vi bad derfor Julius Eskesen om at sætte lidt ord på hans oplevelse af de to klubbers omklædningsrum :

– Sønderjyskes omklædningsrum er fantastisk og jeg har det allerede virkelig, virkelig godt socialt. Alle er virkelig venlige og åbne. Dog havde jeg det også virkelig godt i OB, men det er svært at sammenligne de to omklædningsrum, for mennesker er forskellige.

Kontakten bliver dog holdt ved lige med det gamle omklædningsrum, hvorfor det er svær for Julius Eskesen at begrænse sig, da vi spørger ind til de fortsatte relationer til OB-truppen:

– Jeg snakker stadig rigtig meget med de unge drenge – især Sander, JJ, Gribben, Harboe, Frø og HC, men der bliver der også snappet lidt frem og tilbage med mange af de andre spillere.

SønderjyskE’s superligatrup tæller snart flere fynboer end OB’s, hvilket kommer til udtryk når den odenseanske køreklub triller mod Sønderjylland:

– Vi har en køreklub, ja. Vi er hele syv mennesker der bor i Odense, så det er sgu top. Der er en masse små traditioner i klubben, der oftest inkluderer lammere.

Om køreturen fra lejligheden i Odense til træning bliver kortere i fremtiden må tiden vise, men det er ikke det er ikke længere det vigtigste for den unge fynbo:

– Jeg har ikke et mål om at vende tilbage til OB, men jeg kunne sagtens se mig selv i den stribede trøje en dag. Om det sker eller ikke sker betyder på nuværende tidspunkt ikke det store for mig. Jeg er sulten og vil gerne spille fodbold og nyde det at være fodboldspiller igen – forhåbentlig en dag også i udlandet, og så må vi se hvad fremtiden bringer.

Flere OB-fans havde håbet og håber fortsat på at se Julius Eskesen få et gennembrud i den stribede OB-trøje. Derfor vakte det også overraskelse, da Julius Eskesens afgang fra OB endte ud i et salg og ikke en udlejning. Enkelte spekulerede i om det skyldtes at OB havde fået tilføjet en tilbagekøbsklausul i aftalen med SønderjyskE:

– Det var på tale med udlejning, men jeg så nogle muligheder i SønderjsykE og havde en rigtig god dialog med dem. Klubben har et fantastisk setup og derfor tror jeg også meget på at det er det rigtige valg jeg har truffet. Jeg må ikke udtale mig om min kontrakt, men kan ihvertfald afsløre at OB ikke har nemmere ved at hente mig end andre klubber har.

Trods skader og et manglende gennembrud er OB-tiden dog også fyldt med mange gode minder for Julius Eskesen. Et af de bedste minder kom i lokalopgøret mod Dalum IF, hvor han med kampens enlige mål var stærkt medvirkende til at sende OB videre i pokaltuneringen i 2017/18 sæsonen:

– Mit mål imod Dalum er en af de fedeste oplevelser i mit liv og det glemmer jeg aldrig. Det er er en af de oplevelser der for mig til stadig at føle mig stribet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *