Top 5 – Spillersalg

Efter de to første kampe i foråret er det gået de færreste fynske fodboldnæser forbi, at OB har solgt deres angrebsprofil Bashkim Kadrii.  Trods beløbene i fodboldverdenen er steget markant i de senere år, skal vi dog 11 og 24 år tilbage for at finde OB’s største salg.

1. Baye Djiby Fall.  Lokomotiv Moskva. 35 mio. kr. (2009).

Efter et mindre succesfuldt ophold i De Forenede Arabiske Emirater vendte Djiby Fall tilbage til Superligaen i 2008. Det var samtidig også et gensyn med OB, hvor han tidligere havde gjort sig i en prøvetræning, der endte uden kontrakt. Den tidligere Randers FC angriber nød godt af gensynet med Lars Olsen og scorede 20 mål i 41 kampe for OB. Det var nok til at Lokomotiv Moskva fik øjnene (og pengepungen) op for den 23 årige angriber, der skiftede til Rusland på en rekordtransfer. Han fik dog aldrig sat fut i det russiske lokomotiv. Efter 15 kampe og 0 mål, samt et lejeophold i Molde BK, tøffede han i 2011 tilbage til Ådalen på et lejeophold, der endte med 2 mål i 10 kampe.  I slutningen af 2018 stoppede Djiby Fall karrieren på topplan efter et mindre succesfuldt ophold i Hobro IK.

2. Per Pedersen. Blackburn Rovers. 25 mio. kr. (1997). 

Per Pedersen, blot kaldet Per P, slog for alvor sit navn fast i fodbolddanmarks bevidsthed i midt halvfemserne. Med en række gode præstationer og et flot målsnit for OB i bronzesæsonen (1996), havde Per P igen spillet sig ind i landsholdsvarmen. I en venskabskamp mod de senere verdensmestre fra Frankrig, blev Per P matchvinder, da han på akrobatisk vis scorede kampens enlige mål. Den præstation blev overgået få måneder senere, hvor han i ligalandsholdskamp mod USA lavede alle fire danske mål. Det var tilsammen medvirkende til at gøre Per P til den på det tidspunkt dyrest handlede spiller mellem en dansk og udenlandsk klub. Per P fik aldrig løftet den tunge arv efter Alan Shearer, og måtte efter 1 mål i 11 kampe lade sig leje ud til Borussia M’Gladbach inden han skiftede Racing Strasbourg. I 1999  vendte han tilbage til OB, hvor han to år senere måtte erklære sig fodboldinvalid i en alder af 32 år.

3. Jonas Borring. FC Midtjylland. 20 mio. kr. (2008).  

Som 23 årig blev Jonas Borring den største handel mellem to danske klubber, da han skiftede fra OB til ligarivalerne fra FC Midtjylland. Kantspilleren, der kom til OB fra B1913, blev aldrig den økonomiske investering FC Midtjylland havde håbet på, og forlod klubben på en fri transfer, da hans kontrakt udløb fire år senere. Jonas Borring var angiveligt meget tæt på skifte tilbage til OB i sommeren 2016, da han skulle væk fra Brøndby IF. Før de to klubber nåede til enighed kom FC Midtjylland på banen igen, og således fik vi aldrig Jonas at se i den stribede trøje igen. Han kan dog stadig findes på Nature Energy Park, hvor han efter sin fodboldpension er at finde tilskuerpladserne til mange af OB’s hjemmekampe.

3. Jesper Christiansen. Glasgow Rangers. 20 mio. kr. (2000).

Det var et par store handsker der skulle fyldes ud, da OB skulle skifte ud på pladsen i målet for første gang i 20 år. 22-årige Jesper Christiansen gik uimponeret til opgaven og skulle blot bruge tre måneder af sæsonen på at spille sig til en landsholdsudtagelse og et skifte til dengang mægtige Glasgow Rangers. Her blev han kastet direkte ind i Champions Legaue, hvilket på det tidspunkt var en lidt for stor mundfuld for den unge målmand. Han måtte afgive pladsen i det skotske mål og opholdet blev ingen stor succes. Han skulle dog vende tilbage til Champions League, da han var en del af det FCK mandskab, der for første gang kvalificerede sig til det forjættede land. Han succesfulde tid i FCK udviklede sig dog i en trist retning, da han fik en alvorlig skade, der på tragikomisk vis også blev et viralt hit. Efter et ophold i svenske Elfsborg, købte OB Jesper Christiansen tilbage i 2012.  Jesper skulle angiveligt have bidraget til købet, da han også ønskede at vende hjem til Danmark for at komme tættere på familien.

5. Ulrik Laursen. FC København. 18 mio. kr. (2008).

Salget af den næsten 32-årige Ulrik Laursen til hovedstadsklubben var en økonomisk genialitet. Blot 2 år senere gik selvsamme spiller på pension. Trods de store plusser på bankkontoen, fik spilleren mange minuspoint på fankontoen. Tidligere udtalelser som at han ikke kunne se sig i andre klubber end OB, da han i 2005 vendte hjem til Danmark, fik få fans op i det røde felt. Det resulterede bl.a. i hærværk mod hans fynske hjemmeadresse. Han er den dag i dag fortsat bosiddende i Odense, hvor han udover oldboys fodbold med andre fynske fodboldlegender, erhverver sig som fysioterapeut.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *