OB-Lyngby (nedtakt)

OB mødte Lyngby i forårspræmien. Massivt snefald op til kampstart havde gjort baneforholdene vanskelige. OB stillede stillede op med et firmands-forsvar, men uden deres faste backer, Skjelvik og Johnson Laursen, der ikke var blevet klar. Derudover sad en helt klar Sander Svendsen uden for kamptruppen. Et rødt kort til Sabbi blev kampafgørende, og således måtte OB se sig slået af Lyngby, der dermed fik sæsonens første sejr.

Pluslisten

– Oliver Christensen fortsætter sit høje niveau

– Mikkel Hyllegaard med flere gode løb efter sit indhop

Minuslisten

– Lyngbys defensive spillere, var oftest OB’s offensive spillere fysisk overlegne

– OB gav for mange store chancer væk

– Skabte for få store chancer

– Flere dårlige dødbolde

Karakterer

Oliver Christensen 7

Efterårets mest stabile OB’er fortsatte sit høje niveau i forårets første kamp. Det var ikke forventet at han skulle få en nøglerolle på hjemmebane mod rækkens foreløbigt dårligste hold. Men med et koldblodigt udfald på en fri Jens Martin Gammelby, samt en hurtig refleks på et afrettet hovedstød, var han kraftigt medvirkende til at OB kunne gå til pausen med 0-0. Kunne måske have gjort mere ved målet, men svært at klandre ham for det. Syv med pil op og banens bedste OB’er.

Oliver Lund 4

Er altid garant for god fight, hvilket også var tilfældet i dagens kamp. Tog mange offensive løb, men nåede aldrig at bidrage med noget der blev rigtig farligt. Forsvarede OB’s venstre forsvarsside bedre end det, der blev præsteret i den højre.

Jeppe Tverskov 4

Mange flotte indgreb i form af brud og timede glidende tacklinger i første halvleg. Forsøgte at spille bolden langs jorden med skiftende held. En fin præstation før pausen, men falder gevaldigt i niveau efter pausen, hvor han satser for meget i enkelte situationer, og bl.a. ved afleveringen, der fører til Lyngbys føringsmål.

Kasper Larsen 2

Var lidt for afslappet i en situtation i første halvleg, hvor Jens Martin Gammelby løb i ryggen på ham og fik en stor chance, der nemt kunne have kostet et mål. Tog ikke ved lære af den fejl, hvilket kostede i anden halvleg, da han ikke fik færdiggjort sin forsvarsaktion, der førte til kampens enlige mål.

Alexander Juel Andersen 4

OB’s “nye” mand på højrebacken, der har budt sig til startopstillingen efter en længere skadespause i efteråret. Måtte trække et gult kort i første halvleg, da han endte på hælene i en Lyngby-omstilling. Bidrog ikke med meget offensivt, og blev taget ud efter 65 minutter efter en jævn præstation.

Janus Drachmann 4

Lagde et meget flot frispark til Ayo Simon Okusun, der burde have resulteret i en farligere afslutning. Lidt underlige dødboldsituationer der blev eksekveret efterfølgende og aldrig rigtig nåede i feltet. En indsats på det jævne.

Ayo Simon Okusun 4

Det lignede en kamp for Okusun, der med sin højde og spillestil kunne blive en gevinst for OB i hovedspillet og nærkampene. Kom frem til en stor chance i første halvleg, hvor han dog virkede overrasket over at få mulighed, og derfor dårligt fik afsluttet. Lagde en flot indenomsaflevering til Sabbi, der skulle være blevet til en asisst. OB havde svært ved at få sat ham i scene, og han blev aldrig en trussel i hovedspiller i Lyngbys felt på samme måde som i det foregående indbyrdes møde.

Troels Kløve 2

Svag først halvleg, hvor han hverken formåede at sætte sig igennem fysisk eller teknisk. Forsvandt helt ud kampen. Spillede sig lidt op i anden halvleg, men der skulle heller ikke meget til.

Emmanuel Sabbi 00

Havde meget svært ved at finde det rette spændingsniveau. Lagde ud med en dårlig dødbold, der ramte Lyngbys forreste mand udenfor feltet. Fulgte op med et godt løb, men en svag afslutning på OB’s største chance i første halvleg. Lod sig kyse fysisk og virkerede irriteret. Fik et dumt gult kort for brok, der blev til et rødt, da han fik sit andet gule kort for en satset tackling i 2. halvleg. Udvisningen viste sig at blive kampafgørende.

Issam Jebali 4

Svært at forestille sig at der lå en forudgående aftale bag pauseudskiftningen af Jebali. Derfor virkede det som noget af et statement, da han blev erstattet af Hyllegaard i pausen. Var endnu en gang god til at trække ned i banen og trække en midterforsvarer med sig. Var dog fysisk underlegen i flere situationer, og havde det svært på den udfordrende bane.

Moses Opondo 2

Var marginalt mere med i kampen end Kløve, men bidrog ikke med meget andet end løb. Havde svært ved at positionere sig rigtigt, og virkede relationelt udfordret.

Mikkel Hyllegaard 7

Fik de sidste 45 minutter, hvor han selvfølglig også blev hjulpet på vej af medvind og trætte modspillere. Men lykkedes med at finde plads i bagrummet, og skabe mere uro i modstandernes felt end det var lykkedes OB i første halvleg.

OB-SønderjyskE (nedtakt)

Det var ikke til at se at det var rækkens førerhold der kom på besøg på Nature Energy Park. De var dog også decimerede og måtte undvære deres store profil Haji Wright, der var ude med en skade. OB havde bænket Troels Kløve grundet sygdom op til kampen, hvilket havde givet startplads til anfører Janus Drachmann. Det blev alt i alt en tam affære, der dog livede op mod kampens afslutning, hvor vi fik en scoring fra hvert hold. Lidt pointer og karakterer fra kampen.

Pluslisten

– Oliver Christensen med kampafgørende redninger igen

– Janus Drachmann stabileserede OB-mandskabet

– En af sæsonens bedste defensive præstationer

Minuslisten

– Havde svært ved at spille sig frem til stor chancer

– Afslutninger udefra mangler kvalitet

– Dårlige dødbolde

– Få løb for boldholder

Karakterer

Oliver Christensen 10

Gribben fra Kerteminde var tilbage i Odense efter landsholdsdebuten mod Sverige. Det fejrede han med en præstation som bedste OB’er. Kampafgørende redning på Alexander Bah’s friløber, samt en god reaktion på et hjørnespark. Så kan det diskuteres hvorvidt han skal give en ripost ud i feltet ved SønderjyskE’s udligning. Han vipper dog bolden ud til siden i feltet, og det er rent uheld at indlægget bliver rettet af og går i mål.

Jørgen Skjelvik 4

Onsdagens landskamp mod David Alaba og Østrig var skiftet ud med en superligakamp mod Steffen Gartenmann og SønderjyskE. Og indledningsvist så det da også ud til at have svært ved at motivere den offensive nordmand. Indlæggene førte ikke til noget i kampen, mens disciplinen også manglede i opdækningen på et hjørnespark, der var en god OC-redning fra at koste et mål. Får dog spillet sig op i løbet af kampen, hvor han flere gange lykkedes med at lukke flot af for en af ligaens mest formstærke spillere i form af Alexander Bah.

Ryan Johnson Laursen 4

Der kom meget lidt offensivt fra OB’s højre side i kampen mod SønderjyskE, hvilket Ryan må tage medansvar for. Han virker stadig til at skulle finde overskuddet i sit spil, så han også kan bidrage offensivt som man tidligere har set ham gøre det i den stribede trøje.

Kasper Larsen 7

Flot kamp af Kasper Larsen, der læste spillet flot i mange situationer. Han brød ofte SønderjyskEs opspil på deres forreste mænd, og havde en vigtig fod på en bold, der var lige ved at blive rigtig farlig. Det har været diskuteret meget hvorvidt OB skal spille med to

Jeppe Tverskov 7

Det har været diskuteret meget hvorvidt OB skal spille med to eller tre midtstoppere. I dag spillede de kun med to, men den indsats de to midterstoppere lagde for dagen mod SønderjyskE viste at OB holdet også kan levere en god defensiv præstation med kun to midtstoppere i startopstillingen. Tverskov kom ligesom Kasper Larsen på tværs af meget, og kan ikke gøre så meget ved selvmålet til sidst, der var ren u’tur.

Jens Jakob Thomasen 7

“JJ” blev reddet af et flot mål til sidst. For ellers sad dødboldene ikke i skabet, mens han også havde problemer med at sætte de offensive spillere i scene mod SønderjyskE. Skulle have fået mere frihed af at have fået Drachmann ved sin side, men man kan godt forvente mere af ham end vi så mod SønderjyskE.

Ayo Simon Okusun 4

Lidt rodet kamp for OB’s fyrtårn mod SønderjyskE. Vinder stadig størsedelen af sine dueller, mens boldomgangen går lidt for langsomt og han bidrog ikke for alvor til den offensive del af OB’s spil i dag.

Janus Drachmann 7

Anføreren var endelig tilbage i startopstillingen for OB i en superligakamp. Sammenholdt med den seneste superligakamp mod Brøndby, så holdet meget mere sammenhængende ud mod SønderjyskE. Det skyldtes til dels en discplineret Janus Drachmann, der var god til at positionere sig, og måske ikke leverede den mest iøjnefaldende præstation, men i høj grad var medvirkende til en fin defensiv holdindsats.

Emmanuel Sabbi 2

Der er ingen tvivl om at intentionerne er der. Mod SønderjyskE prøvede og prøvede amerikaneren, men ofte uden at blive farlig. I flere situationer tænker man om det ikke havde været klogere at slippe bolden lidt før tilfældet var.

Issam Jebali 2

Når tingene ikke fungerer for tuneseren, så savner man indimellem at han går over til de mere simple ting. Det er dog sjældent tilfældet, og her var kampen mod SønderjyskE ingen undtagelse. Den skulle vippes over flere mænd i feltet, før end han prøvede afslutningen. Fungerede i flere tilfælde okay som opspilsstation.

Mads Frøkjær-Jensen 4

Det er svært at give over 2 til de offensive spillere på et OB-mandskab der skabte så lidt som det var tilfældet mod SønderjyskE. Frøkjær lykkedes dog til sidst med en simpel, men flot tempereret assist til JJ. han bør dog kunne bidrage med mere på hjemmebane mod et jævnt SønderjyskE mandskab.

FCM-OB (nedtakt)

Der var et niveau eller to til forskel, da OB gæstede Herning. Hjemmeholdet var fysisk overlegne og endte således med de tre point mod et presset OB-hold. Lidt pointer og karakterer fra 3-1 nederlaget.

Pluslisten

– Oliver Christensen viste rigtig højt niveau

– Sabbi ser ud til at have målnæse

– OB kom frem til chancer mod Superligaens bedste defensiv

Minuslisten

– Gav mange rigtig store chancer væk

– Hvorfor hopper muren ikke ved Sistos scoring?

– OB er et rigtig langt stykke fra FCM

– Giver for mange skudforsøg væk tæt på eget felt

– Manglende evne til at fastholde bolden blandt de forreste

– Fysisk overmatchet

Karakterer*

Oliver Christensen 10

Gribben fra Kerteminde viste for alvor prøver på sit potentiale i dag. Foruden en meget flot straffesparksredning, havde han flere flotte refleksredninger. Derudover var han klar på stregen, når der kom kvalificerede skudforsøg udefra. Er energisk og forsøger altid med hurtige igangsætninger. Dagens bedste OB’er.

Oliver Lund 2

Man kan godt være en habil superligaspiller på trods af at man bliver kørt rundt af Pione Sisto. Sidstnævnte må være et niveau eller to over superligaen. Derfor er der alligvel ikke grund til at Sisto bedre forudsætninger for at præstere end nødvendigt. Den opgave løste Oliver Lund dårligt. Ved straffesparket til FCM, stod han også på hælene og efterfølgende væltede klodset ind i Mabil og begik et dumt straffespark. Får svært ved at holde pladsen på højre back, når Ryan Johnson Laursen er helt fit igen.

Kasper Larsen 4

Kasper Larsen må høre til i kategorien af OB’s bedste hovedspillere. I kampens indledning blev han dog overmatchet af Sory Kaba og Sviatchenko. Han spillede sig op i løbet kampen, og kom i vejen for meget med vigtige clearinger på afgørende tidspunkter.

Jeppe Tverskov 4

Som det ofte sker, så tager Kasper Larsen størstedelen af duellerne. Tverskov har derimod ansvaret for at dirigere med forsvar og midtbane, hvilket var en svær opgave i dag. Var ikke direkte involveret i scoringer som flere gange tidligere i denne sæson.

Jørgen Skjelvik 2

Bidrager med mest offensivt, mens han ofte synes mindre iøjnefaldendedefensivt. Det er primært markeringsarbejde, der sjældent fører bolderobringer eller clearinger med sig. Så rigtig skidt ud ved FCM 2-1 mål, hvor han starter det hele med en fejlaflevering.

Jens Jakob Thomasen 7

OB var overmatchet fysisk, og det var bl.a. på den centrale del af banen, hvor JJ heller ikke kunne sætte sig igennem i størstedelen af nærkampene. Fik aldrig sat de offensive spillere i scene som i de foregående kampe, men det kan også været et resultat af de forkerte løb fra OB’s forreste. Presset var han dog rigtig god til at bevare roen på bolden og har meget få boldtab mod en rigtig svær modstander. Slår flere gode dødbolde.

Troels Kløve 4

Prøver og prøver, men det er sjældent omkring ham at det bliver farligt offensivt. Forsøgte sig med vendinger og fremadrettet spil. Det fremtang også lidt frispark. Omvendt havde han flere farlige boldtab midt på banen, der gav FCM skudmuligheder og chancer mod et OB-hold i ubalance.

Ayo Simon Okusen 7

OB nyeste mand i truppen spillede en klog kamp. Han virkede mest af alt som en, der allerede havde mange OB-kampe under bæltet. Han har mange facetter i sit spil, og gav prøver på flere af dem. Blandt andet ved et hjørnespark, hvor man kunne sigte efter ham. Men det var ikke kun i hovedspillet den 1,97 m høje midtbanespiller bidrog. Således var der også flere vundne nærkampe fra hans side, mens han også glider fint ind i det opbyggende spil. Fin superligadebut mod en svær modstander.

Mads Frøkjær 2

Udover en flot tempereret aflevering, der første til Sabbis føringsmål, så var der ikke meget der lykkeds for OB’s gadedreng. Han var for dårlig til at holde fast i bolden, og bidrog ikke med meget defensivt arbejde. Og på trods af assisten var flot, så var det heller ikke den sværeste assist der er set i superligaens historie. Man kan godt forvente mere af forårets OB-profil, og i særdeleshed når OB møder de bedre hold i rækken.

Emmanuel Sabbi 7

Der sker normalt meget når Sabbi er involveret. I dag skete der dog overaskende lidt ind til hans flotte scoring. Han satte næsten ikke en fod rigtigt, men løbet og afslutningen ved OB’s føringsmål trækker godt op.

Mikkel Hyldegaard 4

Den unge angriber havde lidt overraskende overtaget den midterste angrebsplads i Jebalis karantænefravær. Med OB’s føringsmål kunne det ligne en spændende disposition med den hurtige angriber fremfor en Max Fenger, der måske er en mere statisk angriber-type. Foruden et par gode løb, der fremtang nogle hjørnespark, så blev det ikke til meget tid med bolden for Hyllegaard, der var svær at finde for de andre i opspillet.

*Kararakterer bliver givet ud fra 7-trinsskalen, der rummer: – 3 (Den uacceptable præstation), 00 (Den utilstrækkelige præstation), 2 (Den tilstrækkelige præstation), 4 (Den jævne præstation), 7 (Den gode præstation), 10 (Den fortrinlige præstation og 12 (Den fremragende præsation).

OB-FCK

Det blev til en flot 3-2 sejr over FCK i sæsonpræmieren efter en flot første halvleg. Lidt pointer fra kampen.

Pluslisten

 • OB’s presspil i 1. Halvleg
 • OB’s pasningsspil i 1. Halvleg
 • Mange 1 mod 1 udfordringer med succesfuldt udfald
 • Frøkjærs og Jebalis boldbehandling
 • OB’s offensive løb uden bold
 • Koldblodige afslutninger på OB mål
 • Kasper Larsens hovedspil

Minuslisten

 • Flere spillere så trætte ud tidligt i 2. halvleg
 • Jebali og Frøkjær er gode til at holde på bolden, men tager indimellem en berøring for meget
 • For mange lette boldtab i 2. halvleg
 • Oliver Lunds Jesper Olsen, der er lige ved at kost et mål
 • Manglende markering af Wilczek ved FCK’s 1. mål
 • Kommer til at stå for dybt i dele af 2. halvleg

Karakterer

Oliver Christensen – 7

Mange sikre indgreb. Uden chance ved de to FCK-mål. Blev ikke for alvor testet. Var hurtig til at reagere, da Oliver Lund lagde en lidt for kort tilbagelægning. Havde et par skæve udspark, men færre end normalt.

Jørgen Skjelvik – 7

Optrådte i første halvleg med større defensiv disciplin end i store dele af den foregående sæson. Offensivt bidrager han meget og med stor kvalitet. Bedst eksemplificeret med en klog assist til 3-0 scoringen. I 2. halveg ser han dog skidt ud ved FCK’s første mål, hvor han i fællesskab med Tverskov må afgøre, hvem der har ansvaret for den manglende markering af Wilczek.

Kasper Larsen – 10

Efter en svingende start i OB-trøjen er Kasper Larsen ved at have fundet det niveau, der i sin tid sikrede ham en udenlandskontrakt. I hovedspillet er han måske OB’s bedste og overmatchede FCK’s angribere. Samtidig fik han også afværget flere potentielt farlige FCK-situationer ved perfekt timede tacklinger. Den måske bedste kamp for ham i OB-trøjen 2020.

Jeppe Tverskov – 4

OB’s anfører så uheldig ud ved begge FCK’s scoringer. Hvem af Tverskov og Skjelvik der havde ansvaret for at markere Wilczek ved FCK’s første scoring vides ikke, men det så ikke godt ud. Ved FCK’s andet mål vælger Tverskov den forkerte beslutning. Med front mod eget mål forsøger at sparke bolden væk med det resultat at han får spillet Wilczek fri. Uklog beslutning med tank på at der står tre OB’ere klar til også at sparke bolden væk, og de har alle kroppen vendt mod modstandernes mål.

Oliver Lund – 4

De fleste FCK angreb gik igennem OB’s højre side, hvilket måske var et udtryk for at FCK havde udset sig det som OB’s svage punkt. Lund løste dog sine defensive pligter fint, og tog også mange løb med frem. Offensivt blev det dog sjælendt farligt omkring Lund. En fin præstation, der dog bliver trukket ned af en uheldig tilbagelægning, der var ved at kost et mål.

Troels Kløve – 7

OB’s pendant til William Kvist. Hvis man ser bort fra OB’s præmiere mod FCK i den seneste sæson, så løber Kløve sjælendt med prisen som den mest i øjnefaldene spiller på OB-holdet. Han overlader ofte bolden til JJ og Frøkjær, så de kan slå nøgleafleveringerne. Mens han løbepensum med og uden bold giver en masse frihed til de mere sexede spillere på OB-holdet. Således var Kløve den spiller i hele superligaen, der løb flest meter i 1. spillerunde (12.561).

Jens Jakob Thomasen – 10

JJ har lagt en del på fysikken og sit defensive spil. Det kommer til udtryk i flere bolderobninger end tidligere, der samtidig også er et resultat af en god spilforståelse. Offensivt er hans boldbehandlinger og fremadrettede afleveringer en del over gennemsnittet i superligaen. I denne runde blev det så suppleret med et meget flot mål. En lederfigur på det nuværende OB-hold.

Moses Opondo – 7

Opondos første halvleg er noget af det bedste der er set fra ham i OB-tiden. Han viste prøver på hvor mange forskellige facetter han har i sit spil. Retnings skift, duelspil, bolderobninger og pågåenhed. Han var et energibundt, der kom længere frem på banen end normalt, og turde mere end i den foregående sæson. Faldt lidt ud af kampen i 2. halvleg.

Emmanuel Sabbi – 7

Flot debut af OB’s nye spiller. Han tog mange kloge løb og blev sat godt op. Foruden en udfordrende spillestil, der gav mange problemer for FCK-forsvaret, viste han også prøver på hovedspillet. Kom frem til to store chancer, hvor han nok burde have trukket uden om Kalle Johnson på den ene, og have gjort chancen endnu større. Træthed i 2.halvleg og lidt sløset defensivt tilbageløb på FCK’s ene mål trækker ned i den samlede bedømmelse.

Mads Frøkjær – 10

Gadedrengen fra Hvidovre gjorde stort set hvad der passede ham i første halvleg. Nu så vi det endelig mod en bedre modstander, hvilket har været den eneste anke mod forårets OB-profil. Frøkjær nyder godt af at have nogle gode medspillere, der kan gå med i hans spil. Foruden to flotte assists, så lage han også nøgleafleveringen, der satte Skjelvik op til en assist til Jebali. Forsøgte sig også selv med kvalificerede afslutninger. Foruden flot spil med bold, tog han flere gode løb uden bold og gjorde sig spilbar hele tiden. Løb afslutningsvist tør for kræfter, hvilket til sidst i kampen medførte lidt boldtab. Han må være kommet en del tættere på U-21 landsholdet med denne præstation.

Jebali – 12

2 flotte mål og en meget stor arbejdsindsats. Foruden mål, fungerede han som en fremragende opspilsstation, der kunne holde på bolden og give OB ro på i pressede perioder. Meget svært for FCK at tage bolden fra ham. Hans tekniske repertoire kom til sin ret, og i denne kamp var der også et slutprodukt med. Uden sammenligning hans bedste kamp i OB-trøjen, der bør mage megen tvivl om engagement og spillelyst til jorden. Nu bliver det spændende om han kan hæve sit bundniveau fra foråret og præstere kontinuerligt.